In acest articol vom vorbi despre greselile frecvente pe care le facem majoritatea dintre noi atunci cand folosim produse de par. Am incercat de asemenea sa va oferim si cateva sfaturi referitoare la modul in care ar trebui sa procedati atunci cand vine vorba de obtinerea lookului dorit.

 1. Folositi prea mult produs de styling!

  „ Mai putin inseamna mai mult”- Va sfatuim sa nu folositi foarte mult produs de styling de la prima aplicare, folositi o cantitate moderata iar in cazul in care considerati ca nu ati ajuns la rezultatul dorit atunci mai puteti adauga putin.Daca folositi foarte mult produs de la prima aplicare va fi mult mai greu sa creati lookul dorit si cel mai probabil veti ajunge sa reluati procesul (spalatul pe cap si apoi stylingul).

  Daca parul dvs este scurt si folositi produse de par de calitate atunci ar trebui sa folositi o cantitate foarte mica de produs (aproximativ cat puteti lua pe varful degetului).

 2. Cum stiti cand ati aplicat suficient produs?

  Acesta ar trebui sa fie perfect intins si omogenizat atunci cand il aplicati in palma, daca mai aveti produs vizibil in palma dupa ce acesta a fost intins, inseamna ca ati luat prea mult si exista posibiliatatea ca stylingul dvs sa nu iasa asa cum v-ati dori.

 3. Folositi un singur produs de styling

  Produsele de calitate pentru par pot fi folosite si altfel decat in rolul lor initial. Puteti folosi o pasta nu numai ca un produs final de styling, dar si ca un pre-styling atunci cand combinati produsul cu apa. Pentru cei ce nu stiu un produs de pre-styling este un produs pe care il dati in parul umed inainte de uscare, ce are rolul de a dauga o sustinere mai buna frizurii

  Puteti combina produse precum o pasta cu o pomada si cu apa, pentru a aduga luciul unei pomade si textura unei paste.

 4. Aplicati gresit produsul

  Cand vine vorba de aplicarea produsului, majoritatea persoanelor se rezuma la aplicarea acestuia doar pe portiunea din fata a capului. Acest lucru este gresit.Pentru un rezultat bun si de efect ar trebui sa aplicati produsul pe toata suprafata scalpului. Incepeti cu o cantitate mica de produs de la coroana catre partea din fata, aplicand de la radacina catre varfuri.

 5. Folositi produse pe baza de grasime sau petrol

  Cu toate ca produsele pe baza de petrol sau grasime, sunt produsele pe care le adora cei mai multi dintre stilisti deoarece ofera o sustinere a stylingului foarte buna, noi va recomanda sa incercati sa folositi produse de styling pe baza de apa.

  De ce?

  Produsele pe baza de petrol sau grasime ies foarte greu din par, avand nevoie de aproximativ 3 spalari dupa aplicarea produsului (aceasta poate duce in timp si la distrugera firului de par). De asemenea aceste produse au deobicei tendinta sa ofere un aspect mai mult unsuros decat lucios.

  La momentul actual exista pe piata o gama varianta de produse (pomada, ceara) care sunt pe baza de apa si ofera o sustinere foarte buna a stylingului, astfel nu veti fi nevoiti sa renuntati la lookul dorit deoarece gasiti alternative foarte bune.

 6. Nu folositi un produs care avantajeaza culoarea parului dvs

  Cele mai bune produse recomandate pentru barbatii cu parul blond sau cu un par saten,deschis la culoare, sunt cele care un finish matt/uscat. In timp ce barbatii cu parul inchis la culoare sunt avantajati de produsele care ofera un aspect lucios firului de par.

 7. Va aranjati parul lung ca atunci cand aveati parul scurt.

  Daca v-ati lasat parul lung asta nu inseamna ca va trebui sa il aranjati si sa aveti grija de el ca atunci cand era scurt. Cu cat parul devine mai lung cu atat acesta devine mai sensibil si mai moale. De aceea va trebui sa-i acordati o mai mare atentie, asta insemnand ca va trebui sa il samponati si sa il hidratati in mod regulat- mult mai atent si mai riguros decat atunci cand aveati parul scurt.

  Daca aveti parul ondulat sau cret folosirea unui balsam de par ar trebui sa fie suficienta, acesta ajutand firul de par sa-si revina deoarece il va hidrata foarte mult. Ca si produs de styling ar trebui sa folositi un produs soft si moale care sa nu incarce- cele mai recomandate sunt cremele pentru par.