O regulă simplă de urmat: Nu exagera. 

Începe cu pași mici și dezvoltă pe măsură ce începi să cunoști parfumul ales. Așa cum am explicat deja, un EDP are o concentrație mult mai mare (de ulei aromatic) decât o apă de colonie, așa că acestea nu ar trebui aplicate în același mod. Pe scurt: familiarizează-te cu parfumul tău înainte să te acoperi cu el!

Aceasta este etapa în care poți fi creativ. Amestecul sau „stratificarea” parfumurilor fine este un trend pe care ar trebui să-l urmăm cu toții. Este o idee excelentă să ai diferite parfumuri pentru diferite sezoane și ocazii, astfel te poți exprima și binedispune.

Rețetele parfumurilor – care sunt cele mai bune parfumuri?

Ca cineva care a dezvoltat multe arome și parfumuri până acum, pot să mă rezum la un răspuns simplu: Sintetic vs. Natural. Parfumurile produse în masă se vor orienta adesea după următoarele două criterii: prețul de cost și bugetul de marketing. Prețul de cost este determinat de nivelul de concentrație și de ingredientele utilizate în producția acestuia. Bugetul de marketing este determinat de distribuție și de recomandările celebrităților contractate să promoveze parfumul.

Parfumierii independenți și nișați îți vor spune că ingredientele de calitate vor contribui considerabil la crearea unui parfum unic și luxuriant. Utilizând materii prime de înaltă calitate, cum ar fi extractul de vanilie, uleiuri esențiale de pepene, grepfrut și măr și chiar și frunze de tabac, se obține un parfum mai sofisticat decât dacă se folosesc ingrediente sintetice.

Sper că te vei simți mai încrezător în a înțelege principiile de bază privind parfumurile. Acum poți merge să te delectezi într-o lume interminabilă de arome. Cheia este să găsești o aromă pe care să o porți cu încredere, care te reprezintă și te complimentează, și cel mai important – care să-i placă și jumătății tale!