Există o cunoaștere ascunsă, știută doar de un mic procent dintre bărbații din întreaga lume - atractivitatea care se creează nu doar atunci când porți un parfum bun, ci unul care te reprezintă și te complimentează pe tine ca individ.

Mirosul este cel mai puternic simț al oamenilor. Totuși, atunci când îl analizăm în forma sa cea mai pură, mirosul îi spune pur și simplu creierului - într-o fracțiune de secundă - dacă ceva este dezirabil sau indezirabil pentru noi ca ființe umane.

Un miros plăcut poate lăsa o impresie de durată colegilor, prietenilor și partenerilor, în timp ce un parfum care te complimentează îți poate lăsa un zâmbet pe buze... în plus, îți dă și încredere în tine!

Care e diferența între o apă de colonie, un aftershave și un parfum?

Este ușor să confunzi acești trei termeni întrucât ei denotă, în mare, produse foarte similare ce constau dintr-un mix de alcool și ulei aromatic. (NB: Ca bază pentru majoritatea parfumurilor se folosește alcool și nu apă întrucât acesta permite aromei să se mențină pentru mai mult timp și nu se evaporă imediat în atmosferă).

Parfum – concentrație de 20-30% (deși acest termen poate fi utilizat ca noțiune generală pentru toate aceste produse)

Apă de parfum (EDP) – concentrație de 15-20%

Apă de toaletă (EDT) – concentrație de 5-15% (Signature Fragrance de la Percy Nobleman se apropie de concentrația EDP de 12%) 

Apă de colonie – concentrație de 2-4% (se utilizează adesea mai degrabă prin stropire decât sub formă de spray, după bărbierit – ai grijă la usturime!)

Care sunt factorii care dictează cât de mult va persista mirosul? Răspunsul: Nivelul de concentrație (%) al uleiului aromatic (parfumul nediluat) din mixul de alcool.

Acestea sunt cele mai frecvente mixuri pe care le vei întâlni. Pentru o ocazie specială sau un cadou se pretează un parfum, EDP sau EDT, care conțin (de cele mai multe ori) arome mai fine cu ingrediente mai exotice... mai multe pe acest subiect mai târziu!

Structura unui parfum – notele parfumului

Parfumurile au o structură compusă din trei părți, asemănată adesea unei piramide. Acestea sunt notele de bază, de mijloc și de top (ilustrate mai sus). Ele funcționează împreună, la intervale diferite, pentru a crea o experiență pe care să o savurezi. Pentru mine, aceasta este frumusețea parfumului.

În funcție de starea de spirit, temperatura corpului sau simțul de miros, un parfum poate reprezenta o experiență total diferită – poate chiar să schimbe notele de la persoană la persoană! De obicei, notele de top sunt citrice și aromatice, cele de mijloc au arome florale, picante și proaspete iar cele de bază sunt lemnoase și moscate.

La aplicare vei simți întâi un impuls puternic din notele de top iar apoi, în timp, notele de top (urmate de cele de mijloc) vor dispărea, lăsând notele de bază să persiste pentru mai multe ore.

Iată o explicație mai detaliată despre parfumul Percy Nobleman Signature Fragrance:

„La prima aplicare, parfumul Percy Signature are o izbucnire impresionantă de note citrice, care învigorează și excită simțurile. Apoi intră în joc notele de bază și notele de mijloc, în timp ce notele de top, mai dulci, fac un pas înapoi. Moscul și vanilia proeminente oferă un mix perfect între nou și vechi, ajutând la crearea unei arome persistente dar originale!”

Sursa  articol: Percy Nobleman