Intretinerea barbii poate fi considerata arta, si in acest sens trebuie sa inveti cum sa o ingrijesti corespunzator. Nu esti artist? Nu e nicio problema, aici gasesti toate informatiile necesare. Daca nu ai folosit un pieptene sau o perie speciala pentru barba pentru a-ti intretine barba, ti-au lipsit uneltele esentiale pentru intretinerea unei barbi precum o coama de leu.

1. Beneficii Piepteni si Perii Barba- Pastrarea unei barbi curate:
O barba curata este o barba grozava. Pentru a-ti mentine barba curata si sanatoasa, nu este de ajuns doar sa o speli, un alt pas necesar este si pieptanarea si/sau perierea acesteia. Pieptanarea cu regularitate a barbii previne blocarea particulelor de mancare in ea.  Este destul de scarbos sa ai mancare, bautura, murdarie sau orice altceva in barba.  Daca iti perii barba din cand in cand pe parcursul zilei, te asiguri ca aceasta se mentine aratoasa si curata.


2. Beneficii Piepteni si Perii Barba - Hidratarea:
S-ar putea sa nu stii asta, insa periile si pieptenii pentru barba te ajuta la hidratarea barbii deoarece acestea distribuie uleiul de barba si untul de barba (in masura in care le folosesti) in mod egal prin barba si pe pielea de dedesubt. Pieptanatul barbii dupa aplicarea oricaror produse pentru intretinerea acesteia este o lege nescrisa.


3. Beneficii Piepteni si Perii pentru Barba - Cresterea mai rapida a barbii:
Este bine cunoscut faptul ca masarea oricarei parti a corpului sporeste circulatia sangelui. Si astfel, pieptanarea si perierea fetei si a parului facial este comparabila cu masarea fetei, fapt ce duce la imbunatatirea cresterii barbii. Fa un dus cald, spala-ti barba, aplica niste ulei de barba pe piele si rasfata-te cu o sesiune de pieptanat. Barba ta iti va fi recunoscatoare!


4. Beneficii Piepteni si Perii Barba - Prevenirea cresterii parului pe sub piele:
Firele de par crescute pe sub piele sunt aceste lucruri enervante care se rasucesc inapoi si incep sa creasca acolo, cauzand iritatii suparatoare si dureroase. Pieptanarea barbii cu un pieptene din lemn de calitate sau perierea acesteia va ajuta barba sa creasca in directia potrivita, ajutand la prevenirea cresterii parului pe sub piele.


5. Beneficii Piepteni si Perii pentru Barba - Reducerea uscarii, mancarimilor, despicarii firelor si matretei:
Toti cei care au crescut o barba pentru prima data au trecut prin aceasta etapa suparatoare in care uscarea si mancarimea barbii s-a transformat intr-un cosmar. Cu totii am trecut prin asta! Alaturi de acestea, matreata de barba si despicarea firelor sunt de asemenea problematice. Folosirea unei perii pentru barba din par de mistret ajuta la prevenirea tuturor problemelor mentionate mai sus in mod natural prin colectarea uleiurilor naturale ale pielii din pori si distribuindu-i in mod egal prin foliculi, fapt ce reduce despicarea firelor de par, uscarea si mancarimile! BOOM!

6. Beneficii Piepteni si Perii Barba - Stilizare si conturare:
Cand vine vorba despre barbi, esenta nu este doar cresterea firelor de par. Daca vrei ca barba ta sa arate respectabil trebuie sa o piepteni cu regularitate si sa o inveti sa creasca in directia potrivita. Este absolut necesar sa ai un pieptan de barba si o perie de barba in cazul in care ai nevoie sa imblanzesti firele razlete si sa mentii un aspect aranjat.
Acestea au fost doar cateva din cele mai importante beneficii asociate pieptanatului parului facial folosind un pieptene pentru barba sau o perie pentru barba de calitate. Cu certitudine sunt si altele, dar ai prins esentialul. Aceste unelte nu trebuie sa lipseasca din colectia ta daca doresti sa mentii o barba care arata senzational.